Vaartochten met het vikingschip Dorestat I

De planning is dat vanaf 1 april 2022 het schip weer in de vaart komt.

Het vikingschip Dorestat I vaart elke zaterdag om 13.00 uur, waarvoor je je individueel kunt inschrijven. Daarnaast kan je ook met een groep van minimaal 2 tot maximaal 12 personen meevaren op een door jou zelf gewenst moment..

Het is een vaart waarbij je rustig van het uitzicht geniet. Het schip vaart op de motor, dus er wordt niet geroeid of gezeild. Een schipper vertelt over de bouw van het schip, de Lek, de Vikingen en het eiland van Maurik. Bij het Vakantiepark eiland van Maurik legt het schip aan en kun je uitstappen. Hier kun je van het toilet gebruik maken en er wordt u één consumptie aangeboden. 

Ook is het mogelijk om een keer mee te gaan op een zeiltocht en/of roeitocht. Voor informatie hierover klik zeilen en/of roeien

Een extra variant is de combinatie met het museum Dorestad voor schoolklassen. Het museum biedt lessen over Vikingen aan, dat kan gecombineerd worden  met een vaartocht met het vikingschip. Voor informatie klik hier.

Opstapplaats: Stadshaven van Wijk bij Duurstede, achter de (haven-)parkeerplaats tegenover de molen. Fietsen moeten voor het hek geplaatst worden. De schipper haalt je daar op en loopt met jullie naar het schip.

Duur: 2 tot 2,5 uur 

 

Prijzen 2022
€ 17,50 per volwassene, incl. één kopje koffie/thee/frisdrank (bij individuele inschrijving)
€ 15,00 per kind, incl. één kopje koffie/thee/frisdrank
€ 75,00 per uur voor groepen (duur en inhoud in overleg te bepalen)

Capaciteit: Max. 12 personen (ook voor groepsvaarten).

Tip: Neem je regenkleding mee bij slecht weer (liever geen paraplu).

Er wordt altijd gevaren tenzij de schippers het afgelasten. Dan wordt

er afgebeld.

Wil je een reservering aanvragen, klik op het logo van de VVV,

De VVV zal uw reservering verder afhandelen.

Afbeelding4.jpg
VVV KRS logo.jpg