BOUWDETAILS

 

De bouw van een vikingscchip vereist speciale technieken en om die onder de knie te krijgen is onderzoek nodig naar de bouwtechnieken en naar de detaillering. De Vikingen hadden een bijzondere bouwwijze ontwikkeld die voor uitstekende vaareigenschappen moesten zorgen. Vergeet niet: zij voeren vanuit Scandinavië naar Europa, Engeland, naar de Middellandse Zee en zelfs in Noord-Amerika zijn tekenen gevonden van hun aanwezigheid. De schepen werden zelfs in serie gebouwd zo hebben historici kunnen bewijzen.

Tekeningen en foto's die aangeven hoe een Vikingschip in de details gebouwd wordt. Daarnaast zijn er ook op internet en youtube veel tekeningen en korte films te vinden waarin de bouw van een Vikingschip getoond wordt. Allemaal handige tips en trucs die aangeven hoe je ervoor kunt zorgen dat je tijdens de bouw zelf de weg niet kwijtraakt.

Veel details maken het bouwen van het Vikingschip Dorestad inzichtelijker en geven aan hoe het schip gebouwd moet worden. Niettemin blijft het een uitdaging. Niemand van het bouwteam heeft ooit zelf zo'n schip gebouwd. Veel rondkijken en studeren dus!